HISTORIK

Vi är ett tillverkningsföretag med legotillverkning och egna produkter. I huvudsak inriktar vi oss på medelgrovt och grovt material, från 3 mm och uppåt. Vi tar hand om konstruktion, kapning, gasskärning, stansning, fräsning, svetsning och ytbehandling i egna lokaler.

1953 Startades Svets & Smide Dahlström & Haraldsson AB av Bernad Berggren, Olof Dahlström och Harald Johansson då med tillverkning av räcken och trappor samt byggnadssmide. 
Detta företag utvecklades senare till ett renodlat legoföretag med Flygt som största kund.

1979 Startades Lasses Maskinservice av Lasse Johansson i familjens gårds- verkstad med reparation av jord och skogsbruksmaskiner samt grävningsarbeten med traktorgrävare.

I början av 80-talet började tillverkning av skogsvagnar och balvagnar, -91 tillkom rundbalsgrip, -93 rundbalsrivare.
- 82 påbörjades försäljning av griplastare och senare även lantbruksmaskiner, åren -84 till -86 såldes Case jordbrukstraktorer.

1/6 -95 köpte Lasse Johansson Svets & Smide och båda företagen slogs ihop och namnet ändrades till LASEMA AB.
Efter ett tag renodlades verksamheten till att enbart omfatta tillverkning av egna produkter samt legoproduktion av svetsade konstruktioner.
HistorikHistorik
Historik
Historik
Efter ett antal år och div. investeringar började det bli trångt i lokalen och under 2011 genomfördes en flytt till nya ändamålsenliga kontor och produktionslokaler.

Under 2011 investerades i en ny gas-plasmaskärmaskin och en svetsrobot samt en ny blästrings och målnings-hall inreddes.